Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Ik verken

Wandelingen voor iedereen

Wandelingen voor iedereen

In deze rubriek vindt u verschillende soorten wandelingen die zich richten tot een breder publiek.

 

Wandel door de gemeente Hélécine met de tocht ‘La Colombe’. Terwijl u de dorpen Linsmeau en Hampteau ontdekt, geniet u van het bouwkundig erfgoed en uitzichten op de weiden. Vertrekpunt van deze wandeling is het Armand Pellegrin museum. Een gelegenheid om het ook eens te bezoeken?

 

 

Deze wandeling legt een accent op de romaanse architectuur die toonaangevend is in Orp-le-Grand. De wandeling kreeg de naam ‘De Sarrasins’. Neem ook de tijd om onderweg het uitzonderlijk natuurerfgoed te bewonderen zoals de bermen van de Petit Gette en de holle wegen.

 

 

Voor een gemakkelijke  wandeling van 15 km langs het water, stellen wij u de tocht ‘Langs de Orne’ voor. De kerken van Saint-Jean-Baptiste en Notre-Dame-Alerne, of de Molen van Al Poudre zijn enkele van de bezienswaardigheden langs deze wandeling.

 

 

De veldslag van Waterloo 1815 interesseert u? Ontdek langs een parcours van 14 km de verschillende locaties die verband houden met deze beroemde veldslag! Deze wandeling neemt u mee door de velden voor een ontdekking van verschillende monumenten zoals de Heuvel met de Leeuw, de Boerderij van La Haie Sainte, de Victor Hugo Zuil en het Gordon Monument!