Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Ik verken

Musea en bezienswaardigheden

Zin om een bezoek te plannen? Waals-Brabant telt heel wat musea en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben!

Dompel u onder in de geschiedenis en herontdek het leven van onze voorvaderen in het Museum van Armand Pellegrin, of kom alles te weten over oude beroepen in het Huis van de Baljuw, een mooie woning uit de 16de eeuw. Ga eens wandelen langs de Molens van Arenberg en maak kennis met het werk van de molenaars en de brouwers uit de middeleeuwen in de Kleine Molen en het ‘Maison de la Bière’. Maak ook kennis met de rijkdom van water, dat een energiebron is voor deze molens, in het Water- en Fonteinmuseum.

Wie geboeid is door de militaire geschiedenis zal hier de First Wing-vliegtuigen kunnen bewonderen, zal de eerste veldslag kunnen herbeleven van de tanks van de Tweede Wereldoorlog in het Museum van het Franse Cavaleriecorps 1940, of zal ook de periode kunnen meemaken van de bevrijding in het Herdenkingsmuseum 40-45. Geniet ook van de naoorlogse sfeer in de American Fifties waar u zich kunt laten verleiden door prachtige Amerikaanse wagens …

Wist u dat het Geografisch Centrum van België in Waals-Brabant ligt? Een mooi vertrekpunt om kennis te maken met de rijkdom van het erfgoed en het toerisme!

Laden...