Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

Ik verken

Met de auto

Promenades en voitureEen comfortabele manier om de overvloedige natuur en de culturele rijkdom van Waals-Brabant te ontdekken.

Er lopen heel wat toeristische wegen door onze provincie. De onderstaande voorbeelden zijn dan ook maar een greep uit het aanbod. Raadpleeg de websites van de Maisons du Tourisme voor meer trajecten.

 

De Romeinse Steenweg tussen Bavay en Tongeren: deze oude Romeinse steenweg verbindt Bavay met Keulen en loopt over Tongeren. Langs deze heirbaan liggen talrijke bezienswaardigheden van Waals-Brabant, zoals de abdij van Villers-la-Ville, het Musée des Outils anciens van Marbais, de tumuli van Noirmont en het Regionaal Archeologisch Museum van Orp-le-Grand. Raadpleeg meer informatie op de website van het Maison du Tourisme van Brabants Haspengouw.

 

Route NapoléonDe Napoleonroute: in juni 1815 kwam Napoleon Bonaparte in Beaumont aan met zijn troepen. Hij maakte zich klaar om de confrontatie aan te gaan met de geallieerde legers van Wellington en Blücher. Zijn nederlaag in Waterloo, op 18 juni, veranderde de loop van de Europese geschiedenis. Er zijn op ons grondgebied talrijke sporen overgebleven van deze 4 dagen. Ontdek stap voor stap, van Beaumont tot Waterloo, hoe Napoleon zijn lot tegemoet ging. Geniet van geschiedenis, musea, folkloren, UNESCO-erfgoed, landschappen en streekgastronomie. Alle informatie over de Napoleonroute ontdekt u hier.

 

De Grouchy-legerroute: de dag na de nederlaag van Napoleon, op 18 juni 1815, organiseerde maarschalk Grouchy de terugtocht van zijn troepen van Wavre tot Givet, via Route GrouchyNamen. Hij organiseerde een schitterende terugtocht om zijn 30.000 mannen gezond en wel in Frankrijk te krijgen, terwijl hij de deserteurs van Waterloo bescherming bood. Het traject start in Wavre en brengt u langs Rixensart, Louvain-la-Neuve en Chaumont-Gistoux, en vervolgens in Walhain, Namen, Dinant en ten slotte in Givet.
In Waals-Brabant zijn de sites die u absoluut moet gezien hebben zoals de Abdij van Villers-la-Ville en het Hergé-Museum in Louvain-la-Neuve ook echte toppers. Maar de Grouchy-Route biedt ook de mogelijkheid om andere minder gekende plaatsen te bezoeken. Ontdek dit mooie, toeristische traject dat u in het kielzog brengt van de laatste gevechten tussen Frankrijk en Pruisen.

 

The belgian beer route en Roman Païs: verken de mooie streek van het Roman Païs en bezoek onderweg de talrijke brouwerijen en gildes. Van de Confrérie Saint Jean van Nijvel, tot de brouwerij van Rebecq en de Betchard in Tubize. Laat u verrassen door de gastronomie en de streekproducten. Informatie vindt u hier.