Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Ik verken

De Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant

Rol en opdrachten van de Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant

De Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant is verantwoordelijk voor het bevorderen van het toerisme in Waals-Brabant. Het is zijn rol om de economische ontwikkeling te stimuleren en de waarde te ontsluiten van het toeristisch en immaterieel patrimonium van de provincie.

De opdrachten van de Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant zijn gegroepeerd rond vier krachtlijnen:

- INFORMATIE: de toeristen wegwijs maken en hun vragen om informatie, documentatie en ondersteuning beantwoorden.

- PROMOTIE: de economische en toeristische troeven van Waals-Brabant uitspelen in verschillende talen, dankzij de website, de Facebook-pagina, brochures, folders, audiovisuele producties, advertenties, deelname aan beurzen en tentoonstellingen,…

- COÖRDINATIE: de toeristische organisaties van Waals-Brabant coördineren, met name de vijf “maisons du tourisme”, voor de algemene toeristische promotie van Waals-Brabant.

- ONDERSTEUNING: akkoorden voor toeristische samenwerking sluiten met openbare en privépartners in Waals-Brabant (intercommunales, bedrijven, verenigingen zonder winstoogmerk, feitelijke verenigingen,…). De Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant helpt ook evenementen organiseren in Waals-Brabant.