Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

   

Ik verken

Attracties voor groepen

Waals-Brabant biedt u een waaier van attractiemogelijkheden voor groepen!

  • Cultuur en geschiedenis

Visites guidées -Abbaye de Villers-la-VilleDe Abdij van Villers-la-Ville organiseert thematische workshops in een betoverend mooi kader, naast traditionele geleide bezoeken en begeleide wandelingen door de plantentuin.

De kerk Sainte-Gertrude in Nijvel is een van de mooiste romaanse kerken ter wereld. Een juweeltje dat wacht om ontdekt te worden! Bezoek er ook de archeologische ondergrond of klim in de centrale klokkentoren met zijn talrijke klokken en beiaard…

Waals-Brabant is ook trots op zijn talrijke musea met een grote keuze aan educatieve activiteiten voor alle generaties, die ook toegankelijk zijn voor groepen. Wij denken bijvoorbeeld aan het Museum Hergé, het Museum L, het First Wing Historical Center of nog de Stichting Folon.

 

Walibi

  • Fun activiteiten voor klein en groot

Walibi is het pretpark bij uitstek voor het hele gezin! Vlakbij vindt u ook Aqualibi met zijn waterglijbanen

Klimt u graag in bomen? De Avonturenpark in Waver biedt ook speciale formules voor bedrijfsuitstappen, verjaardagen of vrijgezellenfeesten.

Het Provinciaal Domein van Bois des Rêves of het Provinciaal Domein van Hélécine hebben op hun programma een waaier aan activiteiten en evenementen in openlucht.

 

  • Lekkernijen en streekproducten

Een aantal producenten van Waals-Brabant nodigt u uit om hun wijn, hun honing, hun taarten en andere specialiteiten rechtstreeks aan de bron te komen proeven. Klik zeker ook op onze rubriek “Lekkernijen uit Waals-Brabant” en kies de producent uit uw buurt die een opendeurdag organiseert!

Waals-Brabant telt heel wat brouwerijen en bieren op zijn gebied. De brouwerij van Jandrain-Jandrenouille zet zijn deuren bijvoorbeeld wagenwijd voor u open, zodat u alles over de kunst van het bier brouwen kunt leren… En waarom zou u vervolgens niet deelnemen aan een kleine degustatie? Wel op voorhand reserveren… De Ferme du Mont Saint-Jean, het oude ziekenhuis van de Engelsen tijdens de Slag bij Waterloo, is ondertussen een kleine brouwerij geworden. Kom een kijkje nemen en leer alles over de productiegeheimen van het Bier van de Moedigen, Waterloo.

 

Mémorial

  • Gedenktoerisme

Wilt u uw groep iets bijleren over veldslagen uit het verleden? Kom de Slag bij Waterloo herbeleven alsof u er zelf bij was, dankzij tal van sites en attracties …

De Memorial 1815 overkoepelt de Memorial, de Heuvel van de Leeuw met zijn uniek zicht op het slagveld, het Panorama en de Hoeve van Hougoumont, de laatste authentieke getuige van de veldslag. Op enkele kilometers daar vandaan vindt u het hoofdkwartier van Wellington en van Napoleon.
Vergeet voor al deze bezoeken de Pass 1815 niet! Deze Pass biedt u toegang tot alle sites van de Slag bij Waterloo voor een hele aantrekkelijke prijs, alsook tot de hierboven vermelde musea.

Andere veldslagen, andere tijden, ook onze helden uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog worden niet vergeten, dankzij het Musée du Souvenir 40-45 in Perwez.

 

Voor alle informatie betreffende groepsbezoeken kunt u gerust contact opnemen met de Maisons du Tourisme van Waals-Brabant of u kunt ook onze groepspackages bekijken!