Beleef Waals-Brabant

Weather

Contact

Weather

Contact

Ik verken

Te voet

Bent u een ervaren langeafstandswandelaar of een beginnende stapper? In Waals-Brabant vindt u zeker een wandeling naar uw zin.A pied

U kunt talrijke wandelingen rechtstreeks downloaden op de websites van de Maisons du Tourisme van Waals-Brabant. In totaal meer dan 450 km wegen en bewegwijzerde paden. 

Gaat u liever in groep op stap? Op de website randoevasion vindt u veel wandelingen met een ruime keuze aan moeilijkheidsgraden.

 

 

Wil u op uw eigen tempo de toeristische bezienswaardigheden van Waals-Brabant ontdekken?

Een circuit van 76 km verbindt alle belangrijke attracties van Waals-Brabant, zoals het Folon-museum, het Meer van Genval, Waterloo en het Hergé-museum of het centrum van Waver. Langs het circuit liggen talrijke overnachtingsmogelijkheden. U kunt het dus rustig in verscheidene dagreizen afleggen en u kiest zelf het vertrekpunt. Ontdek zo de diversiteit van Waals-Brabant, tussen natuur en cultuur. De brochure is te koop in de shop van het Maison du Tourisme du Pays de Villers en Brabant wallon en kost 5 euro.

U kunt ook een tocht maken van 38 km die de Abdij van Villers-la-Ville verbindt met de Leeuw van Waterloo. Het circuit vomt een lus. U kunt dus even goed aan de Abdij vertrekken als aan de Leeuw. Maar beide trajecten zijn verschillend. De kaart met alle details van de tocht bevat ook aanwijzingen voor logies, restaurants en verschillende bezienswaardigheden die zich langs het circuit bevinden en die een bezoekje waard zijn.

 

Een beetje variatie kan geen kwaad. Daarom kunt u een aantal thematochten rechtstreeks downloaden op onze website, in de rubriek “Brochures”. Dankzij de didactische panelen en panoramawijzers leert u op deze tochten veel bij over de geschiedenis van gebouwen of het belang van een bepaald type landbouw en verneemt u een aantal interessante anecdotes… Houdt u van nordic walking? Elke zondagochtend vertrekt er aan de abdij van Villers-la-Ville een wandeltocht voor groepen. Voor de echte liefhebbers van stripverhalen is er ook een toeristisch traject. Surf naar de pagina "Stripverhalen in Waals-Brabant".

 

Het geschiedenistoerisme is bijzonder goed ontwikkeld in Waals-Brabant. Diverse wandelingen zetten u op het spoor van de grote veldslagen uit het verleden. Tijdens de Wandeling van de Leeuw herbeleeft u elke fase van de Slag van Waterloo: het traject loopt langs de Boerderij van Hougoumont, de Leeuw van Waterloo en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon. Raadpleeg de Maison du Tourisme van Waterloo. De Slag van Ramillies vond plaats in 1706. De Franse en Spaanse troepen onder het bevel van Maréchal de Villeroy gingen de strijd aan met de Engelse en Nederlandse legers die geleid werden door de hertog van Marlborough.

 

Fan van nieuwe technologieën of intensieve smartphonegebruiker?

Het Maison du Tourisme du Pays de Villers en Brabant wallon ontwikkelde een gratis app voor tochten en rondritten aan de hand van uw smartphone of tablet. Ze heet “Rando around Villers”. Kies het circuit van uw voorkeur en trek uw stapschoenen aan! Uw mobiel toestel geeft u toegang tot kaarten, roadbooks, foto’s en plaatsen van groot toeristisch belang. U hebt zelfs geen internetverbinding nodig!

 

Van de aloude schattenjacht bestaat er ook een moderne variant: de Geocoaching. Laat u leiden door een gps en ontdek op een leuke en speelse manier, samen met familieleden of vrienden, ons charmante platteland en onze interessante steden. U vindt meer informatie op de website geocaching.

Wilt u iets originelers? Neem dan deel aan één van de 6 luisterwandelingen. Getuigenissen van inwoners en ernstige of grappige anecdotes laten u de sfeer proeven van een stad of dorp in Brabants Haspengouw. Het Domaine Solvay biedt u tevens een geluidswandeling doorheen dit sereen stukje natuur.

Houdt u meer van de stad? Er wordt u een wandeling aangeboden doorheen het stadscentrum van Waterloo om beeldhouwwerken van kunstenaars uit alle uithoeken te bekijken.